Oktober 2020 - juni 2021

Vitamine T

De coronacrisis schudt ons leven grondig door elkaar. Ze confronteert ons ook met enkele prangende vraagstukken voor de samenleving. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst? Vitamine T - de T staat voor toekomst - gaat met jou op zoek naar antwoorden. En dat doen we niet alleen: inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Verwacht je aan een reeks boeiende online events met namen van formaat!

Vitamine T banner

Vitamine T ging van start in oktober 2020 met een gesprek met politiek filosoof Bleri Lleshi over een solidaire en zorgzame toekomst. In november was het de beurt aan bioloog en filosoof Ruben Mersch. De coronacrisis is een schoolvoorbeeld van een onderwerp waarover de meningen op het internet snel escaleren. Mersch legde uit waarom we zo snel in stammentwisten verzeild geraken en bood ook tips aan om op een constructieve manier van mening te verschillen. Philippe Van Parijs is niet alleen filosoof maar ook een vermaard econoom, die uitgebreid publiceerde over het basisinkomen. Hij stelde in de Vitamine T van december 2020 de prikkelende vraag of, ondanks alles, de democratie - of een bepaalde vorm van democratie - toch een voorwaarde voor hoop op een betere toekomst biedt.

In januari 2021 kwam het thema cultuur aan bod met met als hoofdgasten comedian Michael Van Peel en actrice/regisseuse Reinhilde Decleir (Tuti Fratelli).

Durf jij je eigen denken in vraag te stellen?
Warda El-Kaddouri, Doctor in literatuur en journalist bij de Groene Amsterdammer
Logo vierkant Vit T

Schrijf je in voor de lezing op de website van Vitamine T.

Vitamine T is een project van 13 Avansa-centra (tot voor kort Vormingplus-centra) actief in Vlaanderen en Brussel. Samen gaan we voor een duurzame, inclusieve, solidaire en democratische samenleving!