Digistatie | Artificiële Intelligentie: eindelijk een doorbraak?

© Publiek domein

Start za 30 november '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1
9800 Deinze

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Voor wie in een infosessie kennis wil maken met een digitaal thema. Een expert licht toe en nadien is er tijd voor vragen. Opgelet: een digistatie is geen workshop.


In deze sessie probeer je te begrijpen hoe AI (artificiële intelligentie) werkt en wat je ermee kan doen. Je bekijkt of je je zorgen moet maken over het breed inzetten van AI. De toepassingen waar het meeste over gesproken wordt (generative AI, ChatGPT, beeldgeneratie, deep fakes,...), worden overlopen met een bijzondere aandacht voor de toepassingen die ook toegankelijk zijn voor het brede publiek. Je staat stil bij de uitdagingen die de snelle inzet van AI stelt in gebieden zoals het onderwijs (wel of niet toelaten om te gebruiken door studenten en scholieren?), het auteursrecht en de arbeidsmarkt. Tot slot bekijk je samen of de overheid AI moet/zal reguleren en wat er daarrond al gaande is.

Praktisch

Toegang tot de bibliotheek via Markt, Deinze.

Sessies

 • za 30 november '24
  10:00 - 12:00
  Bibliotheek Deinze - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Reductieprijs
  € 4
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 2,5
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • UiTPAS-kansentarief Leie Schelde
  € 1

Begeleiding

Luc Peeters

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn…
Meer over Luc Peeters

In samenwerking met