Digistatie | Fiets- en wandelroutes online uitstippelen

© Publiek domein

Start za 17 mei '25
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Landegem
Stationsstraat 20
9850 Landegem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Voor wie in een infosessie kennis wil maken met een digitaal thema. Een expert licht toe en nadien is er tijd voor vragen. Opgelet: een digistatie is geen workshop.

Veel toerfietsers en hikers ruilen hun papieren fiets- en stafkaarten in voor digitale kaarten. In deze sessie bespreken we de voor- en nadelen van digitale navigatie maar leggen we vooral uit hoe je dat aanpakt.

We gaan in op de voor- en nadelen van navigeren met je smartphone versus met een GPS- toestel specifiek voor wandelen of fietsen. We tonen hoe je digitale routes kan downloaden, aanmaken en synchroniseren over je verschillende toestellen. We werken daarvoor met Komoot, de app die de laatste jaren furore maakte in dit gebied en die je kan beschouwen als het Zwitserse zakmes voor digitale fiets- en wandelroutes.

We kijken ook hoe het nu zit als je met de knooppunten wil blijven werken, maar dan op een digitaal toestel: kan je dat ook in Komoot of heb je daar een andere app voor nodig?

En tot slot kijken we nog naar enkele specifieke scenario's, bijvoorbeeld e-bikes met ingebouwde navigatie.

Sessies

 • za 17 mei '25
  10:00 - 12:00
  Bibliotheek Landegem - Zaal De Klaproos

Locatie(s)

 • Bibliotheek Landegem Stationsstraat 20
  9850 Landegem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 5
 • Reductieprijs
  € 4
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 2,5
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.

Begeleiding

Luc Peeters

Luc doceert aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Zijn…
Meer over Luc Peeters

In samenwerking met