Digistatie | Veilig inloggen en wachtwoordbeheer

© Publiek domein

Start do 20 februari '25
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Buurthuis 't Vaardeken
Kannunik Petrus Jozef Triestlaan 4
9080 Zaffelare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Voor wie in een infosessie kennis wil maken met een digitaal thema. Een expert licht toe en nadien is er tijd voor vragen. Opgelet: een digistatie is geen workshop.


Wachtwoorden zijn een snelle en goedkope manier om jezelf te identificeren op het internet. Maar voor het huidige internet zijn ze eigenlijk niet veilig genoeg meer. Alleen willen de alternatieven maar niet doorbreken. En dus blijven we maar tientallen wachtwoorden hamsteren die met cijfers en speciale tekens steeds langer en complexer worden. Je zou er voor minder een punthoofd van krijgen.

In deze sessie onderstrepen we het belang van een sterk wachtwoord en we schetsen een ontluisterend beeld van de vaakst voorkomende bedreigingen op het internet. We tonen aan hoe je een wachtwoordbeheerder kunt gebruiken, wat alles al een heel stuk veiliger en eenvoudiger maakt. Ook overlopen we de identificatiemethodes van de (nabije) toekomst: een usb-sleutel, je iris, je gelaatsuitdrukking en je vingerafdruk.

Sessies

 • do 20 februari '25
  14:00 - 16:00
  Buurthuis 't Vaardeken - Default

Locatie(s)

 • Buurthuis 't Vaardeken Kannunik Petrus Jozef Triestlaan 4
  9080 Zaffelare Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 12
 • Reductieprijs
  € 9
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 6
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 2,4

Begeleiding

Christophe Ketels

Christophe Ketels is gepassioneerd software ontwikkelaar. Hij is van jongs af geïnteresseerd in…
Meer over Christophe Ketels

In samenwerking met

 • Zorgzame Buurten Zaffelare