Filmmuziek | Een verhaal in klank en beeld van de 'stille' film tot nu

© Publiek domein

Start ma 30 september '24
19:30 - 22:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 27
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Evergem
Bibliotheekstraat 12
9940 Evergem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Actief bekijken en beluisteren staat in deze cursus centraal. Hoe start een filmcomponist met schrijven? Ken je de bekendste filmmuziektitels? Hoe gaat de componist om met de factor tijd, met actie-scènes, met spanning en drama, met dialogen? Zijn er grote culturele verschillen? Je leert het creatieve proces van het schrijven van muziek voor film doorgronden aan de hand van uitgelezen filmfragmenten: van Apollo XIII over Les Parapluies de Cherbourg tot een Disney film of de meest recente Star Wars. Met aandacht voor instrumentkeuzes, orkestbezetting, zang of niet, een uitstap naar Musical, het gebruik van leidmotieven, het toevoegen van ‘bruitage’ en sound design. Zo leer je meer over het verhaal achter de film, het samenwerken tussen componist en regisseur, de uitdagingen om muziek en film perfect te synchroniseren en uitdagingen voor de toekomst.

Sessies

 • ma 30 september '24
  19:30 - 22:00
  Bibliotheek Evergem - Default
 • ma 7 oktober '24
  19:30 - 22:00
  Bibliotheek Evergem - Default

Locatie(s)

 • Bibliotheek Evergem Bibliotheekstraat 12
  9940 Evergem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 27
 • Reductieprijs
  € 20,25
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 13,5
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.

Begeleiding

Maarten Weyler

Meer over Maarten Weyler

In samenwerking met