Jan Balliauw maakt de balans op van de oorlog in Oekraïne

© readmylips.be

Start di 6 mei '25
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Cultuurhuis Merelbeke
Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op 24 februari 2022 werd de wereld met een schok wakker. De Russische president Vladimir Poetin deed wat velen niet voor mogelijk hielden en besloot tot een grootschalige invasie van Oekraïne. Dit leidde de grootste oorlog op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog met heel wat verlies van mensenlevens, verwoesting en een grote vluchtelingenstroom. Met specialist internationale relaties en Ruslandkenner Jan Balliauw maken we de balans op van deze verwoestende oorlog. Hoe evolueren de kaarten op het terrein en vooral: Wanneer en op welke manier stopt deze waanzin? Hij kent de situatie in zowel Oekraïne als Rusland als geen ander dankzij meer dan 20 jaar ervaring met reportages ter plaatse. Hij is dan ook goed geplaatst om te analyseren hoe de situatie tussen Rusland en Oekraïne enerzijds en Rusland en het Westen anderzijds zo is kunnen escaleren. We blikken ook vooruit hoe een mogelijke normalisering van de relaties er uit kan zien.

Praktisch

Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal is toegankelijk voor wie een rolstoel gebruikt. Er zijn hellende vlakken aan de hoofdingangen.
Indien je een rolstoelgebruiker bent, geef ons zeker een seintje aub - 09 224 22 65.

Sessies

 • di 6 mei '25
  20:00 - 22:00
  Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Locatie(s)

 • Cultuurhuis Merelbeke Driekoningenplein 15
  9820 Merelbeke Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 4
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1,6

Begeleiding

Jan Balliauw

Nog in de tijd van het communisme was Jan een regelmatige bezoeker van de Sovjet-Unie. Als…
Meer over Jan Balliauw

In samenwerking met