Lezing | Het Lam Gods, een lectuur vol symbolen

© Publiek domein

Start ma 7 februari '22
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Over het Lam Gods is het laatste woord nog niet gesproken of geschreven. Hoe kan het ook anders met een werk dat bol staat van de middeleeuwse symboliek? Na een korte historische inleiding tracht deze lezing vooral de diepere betekenis van de verschillende iconografische aspecten van het retabel te ontsluieren. Het Lam Gods onthult immers stap voor stap een samenhangend verhaal over de grote vraagstukken van het geloof en de rol van Christus als redder van de wereld.


De middeleeuwse schilder stelt zich tot doel de gelovigen het christelijke geloof over te brengen. De esthetische waarde van het kunstwerk dient ter ondersteuning van die primaire didactische bekommernis. Om de grote mysteries van het geloof te visualiseren maken de gebroeders Van Eyck in het Lam Gods gebruik van een grondig uitgekiende symboliek. De toeschouwer van vandaag die het veelluik wil lezen en begrijpen moet die middeleeuwse symbolische taal herontdekken en doorgronden.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1.

Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

 • ma 7 februari '22
  19:30 - 22:00
  Bibliotheek De Krook - Vos en Haas

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 10
 • Reductieprijs
  € 7,5
 • Sociale prijs
  € 5
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 2

Begeleiding

Eugeen Roegiest

Meer over Eugeen Roegiest

In samenwerking met