Nieuws

Nieuwe uitdaging Comon bekend

De afgelopen weken hebben enthousiaste Gentenaars bruisende ideeën gedeeld om mensen gezond te laten bewegen. Centraal in heel wat ideeën? Alledaagse beweging plezieriger maken. Daarom koos Comon voor de uitdaging ‘Hoe kunnen we bewegen doorheen de stad plezieriger maken?’ Hiervoor gaan we het komende anderhalf jaar wijze technologische oplossingen bedenken en uittesten. Tuupetegoare, want bij Comon is iederéén uitvinder.

Foto Comon bewegen 1

Dansend van De Krook naar het Gravensteen

We bewegen allemaal door de stad. De ideale gelegenheid om gezond actief te blijven. Elke stap telt. Als we dagelijks te voet, per fiets of op een andere actieve manier de stad doorkruisen, leggen we de basis voor een gezonde levensstijl.

Eén grote speeltuin

Daar voegen Gentenaars aan toe dat bewegen ook plezierig moet zijn. Lichtprojecties die je stimuleren om de trap te nemen. Apps die voor jou de meest aangename, en niet de kortste route uitstippelen. Evenwichtsparcours, stapstenen in het water… Kortom, de stad als één grote speeltuin.

Slimme oplossingen voor speelse stadsverplaatsingen

Voor Stad Gent is dit een belangrijk experiment: "Bij technologie denken we vaak aan schermen en snufjes, maar we kunnen technologie ook inzetten om net méér te bewegen. En als we veel Gentenaars willen bereiken, moeten we het niet te ver zoeken. Het gaat hier niet over intensief sporten, maar wel over onze alledaagse bewegingen door de stad. Als we die plezanter maken, krijgen we Gentenaars automatisch meer in beweging." - Sofie Bracke, Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven

Kom af: deel jouw expertise of ervaring

Bij Comon gaan we oplossingen bedenken én uittesten om bewegen doorheen de stad plezieriger te maken. Tuupetegoare. Onderzoekers, ondernemers, beleidsmakers, creatievelingen... Doe jij ook mee? Vooraleer we oplossingen bedenken, gaan we eerst alle expertise en ervaringen bundelen om inzicht te krijgen in deze uitdaging. Daarvoor organiseren we onderstaande twee events. Kom af en deel jouw expertise of ervaring!

Verkenningsetappe Beweegplezier

Tijdens dit event brengen we alle mensen samen die professioneel of vrijwillig werken rond de uitdaging. Welke oplossingen bestaan er al? Wat werkt? Wat werkt er niet? Het doel van dit event is om alle expertise te bundelen en inzicht te krijgen in de uitdaging. Schrijf je hier in.

Dialoogtafels Beweegplezier

Tijdens dit event brengen we een mix van Gentenaars met een heel diverse achtergrond samen om in dialoog te gaan over de uitdaging, vanuit ieders persoonlijk verhaal. Wat zijn jouw ervaringen? Wat maakt dat het nog steeds een uitdaging is, volgens jou? Het doel van dit event is om alle ervaringen en dromen te bundelen en inzicht te krijgen in de uitdaging. Schrijf je hier gratis in.

Datum bericht vr 18 augustus '23