Fotografie

Dagboeken uit de Brugse Poort: over de mensen achter de gevels

We kennen de gevels van de Brugse Poort maar kennen we ook de mensen die er wonen? Artistieke broedplaats Fixatief in Bij’ De Vieze Gasten hield een jaar lang het dagboek bij van de buurt: gepassioneerde fotografen vertellen het verhaal van buurtbewoners door hen in hun huis vast te leggen. Het project wordt ondersteund door fotograaf Yann Bertrand en projectbegeleider Michèle Verbruggen.

Fixatief

Fixatief is een broedplaats voor sociaal-artistieke projecten waarin woord en beeld het vertrekpunt vormen. Michèle: “Al onze projecten hebben een link met de Brugse Poort. We willen op een laagdrempelige manier mensen uit onze buurt uitnodigen om deel te nemen aan kunstprojecten”, aldus Michèle. Fixatief is deel van de werking in Bij’ De Vieze Gasten aan het Pierkespark.

“Voor het project ‘Dagboeken’ hebben we gekozen voor het medium documentairefotografie. Mensen met een passie voor fotografie hebben iemand uit de wijk gekozen waarop ze graag een tijd wilden inzoomen. Fotografen en bewoners groeiden tijdens dit project naar elkaar toe en met wederzijds respect construeerden zij een verhaal.”

Praktisch: De expo ‘Dagboeken’ loopt van 4/3 t.e.m. 29/4 in Bibliotheek De Krook (tweede verdieping – afdeling fotografie).

Datum bericht do 16 februari '23