Digiclubs gaan van start

We stelden een reeks plaatsen beschikbaar om mensen de kans te geven om persoonlijke begeleiding te krijgen bij al hun digitale vragen.

Digiclub
Digiclub

Lukt het jou niet om online een treinticket te kopen? Heb je de app ‘Itsme’ geïnstalleerd maar heb je geen idee wat je er verder met kan? Wil je leuke wandel- en fietsroutes online ontdekken? Krijg je telkens ongewenste berichtjes op Whatsapp van mensen die je niet kent? Heb je geen laptop en zou je er graag een gratis ontlenen? Met al jouw digitale vragen, helpen we je graag verder in jouw lokale Digiclub.

Met veel enthousiasme en positieve energie gingen de Digiclubs van start. We stelden een reeks plaatsen beschikbaar om mensen de kans te geven om persoonlijke begeleiding te krijgen bij al hun digitale vragen. Vrijwilligers en studenten van BEEGO ondersteunden hen hierbij.
Naast de individuele begeleiding werden er ook verschillende workshops door Avansa regio Gent georganiseerd om specifieke digitale vaardigheden te versterken.
Deelnemers kregen de kans om meer te leren over online routeplanners zoals Google Maps, en hoe ze deze efficiënt konden gebruiken om hun weg te vinden in de moderne wereld.

Een andere workshop richtte zich op het begrijpen en gebruiken van digitale diensten van de overheid zoals itsme, mijn burgerprofiel en My eBox. We begeleidden deelnemers bij het opzetten van hun profielen en het begrijpen van de voordelen en functies die deze platforms bieden.

Daarnaast werden er ook workshops gegeven over populaire communicatie-apps, zoals WhatsApp, waarin de deelnemers leerden hoe ze berichten konden sturen, spraak- en videogesprekken konden voeren en media konden delen.

Deze levendige workshops en persoonlijke begeleiding creëerden een positieve en ondersteunende omgeving waarin mensen hun digitale vaardigheden konden ontwikkelen en vergroten.
De Digiclubs zijn een ware ontmoetingsplaats voor leren en groeien, waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar digitale horizon te verbreden.

Waar vind je een Digiclub in je buurt?

Wil je graag een gratis workshop volgen of zit je met een digitale vraag? Digistroom voorziet Digiclubs in bibliotheken in volgende gemeenten in jouw regio: Deinze, Merelbeke, Nazareth, De Pinte, Destelbergen, Gavere, Melle, Sint-Martens-Latem en Zulte. Je kunt ook terecht bij de lokale dienstencentra in Destelbergen, Deinze, Nazareth en De Pinte, en bij de welzijnsschakel de Zonnebloem in Nevele (Deinze) en MIA, de sociale kruidenier in Merelbeke. In totaal zijn er 15 Digiclubs verspreid over de Digistroom regio waar je hulp kunt krijgen bij al je digitale vragen.

I.s.m. Werken Leie & Schelde, VDAB, Ligo Gent-Meetjesland, Groep Intro, Beego, Emino, Ateljee vzw, Deinze Industrie, Welzijnsschakel de Zonnebloem, CVO, Zorgband Leie en Schelde.

Banner digiclub
Datum bericht di 27 juni '23