Greet Van Thienen

Greet Van Thienen is auteur. Ze begon in 2010 filosofie te studeren aan het HIW in Leuven. Haar boek 'De stuntelende mens, een klein onderzoek naar wat we zijn' kwam in 2021 uit en werd genomineerd voor de Sokratesbeker 2022 en de tweejaarlijkse Hypatia-prijs 2022. Ze werkt nu aan een nieuw boek met filosofische verhalen, dat zal verschijnen bij Letterwerk. Voor dezelfde uitgeverij schreef Van Thienen het nawoord bij ‘Lessen in de filosofie’ van Simone Weil (2022).

In de zomer van 2022 zwaaide ze af als radiomaker bij VRT Klara. Enkele van haar radioreeksen en podcasts over filosofie of literatuur zijn te beluisteren via klara.be/luister/podcast:

*Zijdenkers. De blik van vrouwelijke filosofen op de wereld van nu. (2022)

*Hannah Arendt. Over liefde en vrijheid. (2022)

*Kant, en klaar! – filosofische podcast aan de hand van de 4 vragen van Kant, met als gasten o.a. filosofen Martha Nussbaum, Susan Neiman, Paul Moyaert, kosmoloog Thomas Hertog, wiskundige Ann Dooms etc.

*De vele levens van Gertrude Stein – over de Amerikaanse experimenteel schrijver en verzamelaar van avant-garde kunst. (genomineerd voor de Oorkondes podcastprijzen)