Januari 2021 - december 2023

Dialoog

Https platform parcours cloud volumes avansa mzw dialoog

DIALOOG

DIALOOG is een project van 11 Avansa’s, De Rode Antraciet, De Huizen vzw en vele regionale netwerken en partners dat drie jaar lang (2021 - 2023) in Vlaanderen en Brussel burgers met elkaar in dialoog brengt over een samenleving gericht op herstel!

Op de agenda staan lezingen, debatten, films, creatieve trajecten over de muren heen van gesloten werelden, bouwen van een Huis vol van verhalen over herstel, burgerpanels en een heuse Herstelconferentie.

Snuister doorheen de website (https://www.dialoogherstel.org/), volg ons op facebook (https://www.facebook.com/dialoogherstel) en bezorg ons vragen en ideeën die DIALOOG nog mooier en rijker maken!

DIALOOG komt mede tot stand dankzij de Vlaamse Overheid (departement Cultuur, Jeugd en Media) via de projectmiddelen so­ci­aal-cul­tu­re­el werk met la­bo­ra­to­ri­um­rol.Thumbnail beeld slampoetry dialoog

Slam over de muren heen!

In de Nieuwewandeling, de gevangenis van Gent, start de workshop ‘Slam over de muren heen’ onder leiding van Fatih De Vos van Graffiti vzw. Tijdens het traject van vijf sessies begeleidt Fatih de groep, bestaande uit zowel gedetineerden als vrije burgers, tot het maken van eigen slam-, rap- of spoken word teksten. De groep werkt samen toe naar een toonmoment, waarin ze het resultaat van hun teksten delen met elkaar.
Slam poetry is verwant aan de hiphop- en rapcultuur. Op een pittige manier brengt de slammer een krachtige boodschap met een gevatte tekst, met ritme en lichaamstaal.

Slam over de muren heen’ is een initiatief van De Rode Antraciet, Avansa Regio Gent, Avansa Vlaamse Ardennen en Dender, en Avansa Mid- en Zuidwest in een nauwe samenwerking met de Gevangenissen Gent, Oudenaarde en Ruiselede, De Stroate vzw, Graffiti vzw en Creatief Schrijven in kader van het project DIALOOG.

In samenwerking met

  • De Rode Antraciet vzw
  • De Huizen vzw
  • CAW Oost-Vlaanderen | Justitieel Welzijnswerk
  • Moderator vzw