Een nuchtere analyse van het conflict tussen Oekraïne, het Westen en Rusland

© Publiek domein

Start wo 6 november '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Gavere
Kasteeldreef 48
9890 Gavere

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Is de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne het werk van een despoot die angst heeft voor het voorbeeld van een democratisch buurland? Is dit het gevolg van imperialistische ambities die Rusland altijd gekenmerkt hebben? Prof. Tom Sauer analyseert deze oorlog als een escalatie van verslechterde relaties tussen Rusland en het Westen. Volgens hem heeft het Westen ook fouten gemaakt door de Russische veiligheidsbelangen niet au serieux te nemen. Maar hoe geraken we hier opnieuw uit? Een complete militaire overwinning van Oekraïne is immers erg onwaarschijnlijk. Hoe langer dit conflict duurt, hoe groter ook de kans op mogelijke escalatie tussen de NAVO en kernmacht Rusland. Is het niet tijd om andere dan militaire oplossingen een kans te geven en de diplomatie opnieuw zijn rol te laten spelen?

Sessies

 • wo 6 november '24
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Gavere - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 4
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.

Begeleiding

Tom Sauer

Tom Sauer is Hoogleraar Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen.Hij was gedurende…
Meer over Tom Sauer

In samenwerking met

 • Bibliotheek Gavere