Jan Balliauw maakt de balans op van de oorlog in Oekraïne

© Readmylips.be

Start wo 22 januari '25
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 7
Alle tarieven

Waar Leietheater
Brielstraat 8
9800 Deinze

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op 24 februari 2022 werd de wereld met een schok wakker. De Russische president Vladimir Poetin deed wat velen niet voor mogelijk hielden en besloot tot een grootschalige invasie van Oekraïne. Dit leidde tot de grootste oorlog op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog met heel wat verlies van mensenlevens, verwoesting en een grote vluchtelingenstroom. Met specialist internationale relaties en Ruslandkenner Jan Balliauw maken we de balans op van deze verwoestende oorlog. Hoe evolueren de kaarten op het terrein en vooral: Wanneer en op welke manier stopt deze waanzin? Hij kent de situatie in zowel Oekraïne als Rusland als geen ander dankzij meer dan 20 jaar ervaring met reportages ter plaatse. Hij is dan ook goed geplaatst om te analyseren hoe de situatie tussen Rusland en Oekraïne enerzijds en Rusland en het Westen anderzijds zo is kunnen escaleren. We blikken ook vooruit hoe een mogelijke normalisering van de relaties er uit kan zien.

Sessies

 • wo 22 januari '25
  20:00 - 22:00
  Leietheater - Kleine zaal

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 7
 • Reductieprijs
  € 5,25
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 3,5
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • UiTPAS-kansentarief Leie Schelde
  € 1,4

Begeleiding

Jan Balliauw

Nog in de tijd van het communisme was Jan een regelmatige bezoeker van de Sovjet-Unie. Als…
Meer over Jan Balliauw

In samenwerking met