Samen kijken | Moderne en hedendaagse kunst begrijpen

© Publiek domein

Cursus met actief museumbezoek S.M.A.K.

Start wo 15 mei '24
10:15 - 12:45

3 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 45
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Avansa in De Krook

Deze cursus met actief museumbezoek leert je spreken over kunst, en laat je cultuur ervaren in relatie tot maatschappelijke uitdagingen. Hoe is het werk gemaakt en wat vertelt het je? Welke kijk heeft de kunstenaar? Hoe vind je die visie terug in het werk? Kan je toch genieten van kunst als je je bij de eerste blik verward of geschokt voelt? In groep doorzien we vormgevende principes en ervaren we internationale en Belgische kunstwerken. We reiken een kader aan om gericht naar kunst te kijken. Zo vinden we de sleutels die inzicht geven in veranderende stromingen en tendensen binnen de beeldende kunst. We sluiten de reeks af met een actief bezoek aan het S.M.A.K. in Gent.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal Vos en Haas - verdieping -1. De bib is vanaf 10u toegankelijk via de hoofdingang. Het actief museumbezoek vindt plaats in S.M.A.K., Jan Hoetplein 1, Gent.
Het ticket voor het museum is niet in de deelnemersprijs inbegrepen. Kortingsmogelijkheden kan je vinden op https://smak.be/nl/bezoek-smak

Sessies

 • wo 15 mei '24
  10:15 - 12:45
  Bibliotheek De Krook - Vos en Haas
 • wo 22 mei '24
  10:15 - 12:45
  Bibliotheek De Krook - Vos en Haas
 • wo 29 mei '24
  10:15 - 12:45
  S.M.A.K. - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 45
 • Reductieprijs
  € 34
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 22,5
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 9

Begeleiding

Brigitte Pattyn

Kunsteducatie en creativiteit.Met enthousiasme voor het creatief proces wil zij een ieder actief…
Meer over Brigitte Pattyn

In samenwerking met