Wandelend het landschap van Raveel lezen

© Roger Raveel Museum

Start di 27 augustus '24
10:30 - 12:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Roger Raveel Museum
Gildestraat 2-8
9870 Zulte

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tijdens deze begeleide wandeling bekijk je het oude boerenlandschap aan de Leie en het kunstenaarsdorp van Raveel. De verkenning van het landschap nabij het Roger Raveel Museum is bijzonder boeiend, omdat het zoals dat in landschapsjargon heet ‘meervoudig’ is. Onze gids reikt je diverse zienswijzen aan om naar de plek te kijken: vanuit het standpunt van de landbouwer, de recreant, de kunstenaar en de dorpsbewoner. We houden af en toe halt om het landschap te duiden en te lezen, maar ook om te luisteren naar poëzie- en literatuurfragmenten die de bewondering en de afschuw omtrent plekken als deze citeren.

Na afloop van de wandeling kan je individueel het Roger Raveel Museum bezoeken met de collectie en de tentoonstelling in het kader van de Biënnale van de Schilderkunst. Dit bezoek is niet in de deelnemersprijs inbegrepen.

Praktisch

We komen samen aan de ingang van het Roger Raveel Museum om 10.20u. We wandelen ongeveer 5km. Bij warm weer breng een flesje water mee.

Sessies

 • di 27 augustus '24
  10:30 - 12:30
  Roger Raveel Museum - default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 4
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.

Begeleiding

Chris De Smedt

Chris De Smedt (1966) is een solo-wandelaar die sinds jaar en dag in de voetsporen van J.J.Rousseau…
Meer over Chris De Smedt