Samen Lievegem kent einde via slotevenement

Met de slogan ‘De ontmoeting die grenzen verlegt’ werd het project Samen Lievegem in het leven geroepen. Op vrijdag 16 september blikten we terug op het verloop van het hele project. Door middel van sprekende beelden, persoonlijke verhalen en zelfs een zitbank kwamen de creaties die ontsprongen uit Samen Lievegem tot leven in de sporthal van Waarschoot. Alle passanten kregen zo een beeld van het project. Ook kersverse burgemeester Kim Martens was van de partij.

Betaal met een verhaal

De verhalen waarmee de Lievegemnaren ‘betaalden’ voor een bord met de naam van hun favoriete woonplek werden vertoond met illustraties van kunstenaar Elooi De Buck.

52376426481 b7652b05a5 o

De klapstoel

We verzamelden getuigenissen in onze videoreeks ‘De Klapstoel’. Lievegemnaren gaven ons doorheen een komisch, aangrijpend, maar vooral persoonlijk verhaal de mogelijkheid om een beeld te krijgen van hun Lievegem. Met een draagbare hoofdtelefoon konden de toeschouwers de getuigenissen nog eens beluisteren en bekijken op een groot scherm.
Je kan deze deze filmpjes nog steeds bezichtigen op het Facebook- of Youtubekanaal van de Gemeente Lievegem. Neem dus zeker een kijkje!

52391710162 146b11c126 o

De zitbank als dorpsgezicht

We lanceerden de oproep met de vraag of de Lievegemnaren een bank kenden die wel een opfrisbeurt kon gebruiken, of ze een fenomenaal plekje voor ogen hadden waar een nieuwe zitbank niet zou misstaan. De vele reacties die we op deze oproep kregen, werden op de kaart van Lievegem getoond.

In Vinderhoute brachten inwoners alle bestaande zitbanken in kaart en gingen op pad om hun dorpsgenoten te vragen op welke plekken ze graag nog extra banken willen.

Wie moe was van al het rondkijken op de expositie kon even uitrusten op de levensechte bank, die ontworpen werd in samenwerking met de bewoners van de wijk Kerkelare en de vrijwilligers van het Dienstencentrum.

52392879853 5962882986 o

De buurt waar ik graag woon

We stapten naar de Lievegemnaar en lieten hen aan het woord op de zomerse feesten. De dromen die we daar opvingen, kon je lezen in het Droomboek van Lievegem.

Een nieuw begin

Als de ene deur dicht gaat, gaat er een andere deur open. Het project Samen Lievegem komt misschien tot haar einde, maar we zijn er zeker van dat de inwoners van Lievegem verder aan het verhaal Samen Lievegem zullen blijven schrijven.

600x250 bannermailv2 1
Datum bericht do 13 oktober '22