Januari 2020 - juni 2022

Samen Lievegem

‘Lievegem’ klinkt als een gemeente waar iedereen wel zou willen wonen. Sinds begin 2019 is het de naam voor de fusie van de vroegere gemeenten Lovendegem, Zomergem en Waarschoot. Drie gemeenten, zeven dorpen en woonkernen.

800x400 logo SAL 2 5 RGB

Ook in de hoofden en harten van de inwoners is het een ingrijpend gebeuren. Een proces dat zorg en aandacht verdient! Het gemeentebestuur van Lievegem en Avansa regio Gent kregen middelen uit het LEADER-programma om met sociaal-culturele activiteiten dit proces te ondersteunen.

Mensen samenbrengen, ontmoeting stimuleren, hen uitnodigen over het muurtje te kijken en nieuwe banden te smeden, … dat is onze rol als sociaal-culturele speler. Zo willen we onze baseline ‘Samen naar beter’ helpen waarmaken in Lievegem.

Ook voor wie in een andere context zoekt naar manieren om te werken aan meer samenhorigheid en participatie in de wijk of de gemeente (nieuwe inwoners, ingrepen in de openbare ruimte, demografische verandering, groei van bewustzijn rond milieu en klimaat, … ) kan onze aanpak inspiratie bieden. Daarom bundelden we onze manier van werken op een overzichtelijke website.

Ontdek hoe Avansa het project 'Samen Lievegem' aanpakte en laat je inspireren.

Meer info over dit project?

Neem contact op met Lief Cuyvers

Lief Cuyvers

Stafmedewerker sociaal-culturele praktijken Meer info
600x250 bannermailv2

In samenwerking met

  • Gemeente Lievegem