Digistatie | Energie besparen met de digitale meter

© Publiek domein

Start do 6 juni '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 12
Alle tarieven

Waar Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Avansa in De Krook

Voor wie in een infosessie kennis wil maken met een digitaal thema. Een expert licht toe en nadien is er tijd voor vragen. Opgelet: een digistatie is geen workshop.


Tegen eind 2024 moet minstens 80 procent van alle Vlaamse gezinnen over een digitale meter beschikken. Met zo’n slimme meter kan je je verbruik gedetailleerd opvolgen en via gerichte ingrepen kosten besparen. In deze digistatie bekijken we hoe je je digitale meter kan koppelen aan bepaalde apps en aan andere slimme elektrische apparaten. We onderzoeken hoe je je verbruik vervolgens kan optimaliseren. Bijvoorbeeld door je piekverbruik verlagen (cfr. capaciteitstarief), het meest voordelige tijdstip te kiezen voor je wasmachine of droogkast, het installeren van een warmwaterboiler, aanschaffen van een e-bike, elektrische auto, etc. We geven ook tips over hoe je het zelfverbruik van je zonnepanelen kan opkrikken, en leggen je uit wanneer een warmtepomp of thuisbatterij wel of geen goede investering is. Daarnaast geven we nog een rits algemene besparingstips mee.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De verwondering-Digilab - verdieping +2

Sessies

 • do 6 juni '24
  14:00 - 16:00
  Bibliotheek De Krook - De verwondering - Digilab

Locatie(s)

 • Bibliotheek De Krook Miriam Makebaplein 1
  9000 Gent Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 12
 • Reductieprijs
  € 9
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 6
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 2,4

Begeleiding

Christophe Ketels

Christophe Ketels is gepassioneerd software ontwikkelaar. Hij is van jongs af geïnteresseerd in…
Meer over Christophe Ketels

In samenwerking met