Kringloopeconomie: van wegwerp naar hergebruik

© Publiek domein

Start do 24 oktober '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Lochristi
Kon. Boudewijnlaan 6
9080 Lochristi

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wist je dat in een woestijn in Zuid-Amerika 100.000 ton afgedankte kleding wordt gedumpt? Eén van de vele bewijzen dat het klassieke economische model om zo goedkoop mogelijk te produceren en vervolgens weg te werpen, niet langer houdbaar is. In deze lezing maken we kennis met het concept van circulaire economie. Europa zet hier nu volop op in om de afvalstromen te verminderen en onze economie duurzamer te maken. In een circulaire economie staan begrippen als verlenging van de levensduur van producten, hersteleconomie, product-dienstcombinaties, verminderen van het gebruik van grondstoffen, hergebruik en recyclage centraal. Erik Paredis, professor duurzame ontwikkeling, schetst ons wat de voordelen zijn van de omschakeling naar een circulaire economie op het gebied van ecologie, werkgelegenheid en welvaart. Hij vertelt ons ook hoe ver we staan, welke weg we nog te gaan hebben en wat de uitdagingen hierbij zijn.

Sessies

 • do 24 oktober '24
  19:30 - 21:30
  Bibliotheek Lochristi - Default

Locatie(s)

 • Bibliotheek Lochristi Kon. Boudewijnlaan 6
  9080 Lochristi Toon op kaart

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 4
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1,6

Begeleiding

Erik Paredis

Erik Paredis is sinds 2001 als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling…
Meer over Erik Paredis

In samenwerking met

 • Bibliotheek Lochristi