Wandeling langs buurtinitiatieven in de wijk Sint-Pieters-Buiten

© Jan Peirs

Start za 8 juni '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Reigerspark
Reigerstraat 1
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven

Myriam Dumortier, één van de trekkers van het wijkcomité Sint-Pieters-Buiten, leidt ons rond in haar wijk tussen het Sint-Pietersstation en de Sterre. Een diverse wijk met de statige villa's van het Miljoenenkwartier, maar ook dichtbevolkte delen en kleine rijhuizen. Het buurtcomité is al jarenlang trekker van initiatieven die zorgen voor een aangename, leefbare buurt met veel groen en aandacht voor duurzame mobiliteit. Onze wandeling start aan het Reigersparkje, de trots van de werkgroep. Dit aangename stukje groen in een drukbevolkte wijk werd ontwikkeld op vraag van het buurtcomité en met steun van middelen uit het burgerbudget. Het werd pas in mei 2023 officieel geopend. Myriam vertelt ons ook hoe het buurtcomité de trekker was van een poging om een wijkmobiliteitsplan in te voeren, en hoe ze het buurtgroen en de leefbaarheid van buurt verdedigen tegen machtige tegenspelers zoals projectontwikkelaars en de NMBS.

Praktisch

We spreken af aan de ingang van het Reigersparkje, Reigerstraat 1, Gent.

Sessies

 • za 8 juni '24
  14:00 - 16:00
  Reigerspark - Ingang

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 4
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1,6

Begeleiding

Myriam Dumortier

Meer over Myriam Dumortier