Het gerechtsgebouw in Gent, een open huis

© Demeester (Wikimedia Commons)

Start do 20 juni '24
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Gerechtsgebouw
Opgeëistenlaan 401
9000 Gent

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Je kan voor deze activiteit niet meer inschrijven. Bekijk alternatieven

Wie voorbij het Rabot passeert, kan niet naast het nieuw gerechtsgebouw kijken. De opvallende glazen gevel nodigt uit tot binnengluren. Tijdens je daad van onschuldig voyeurisme spoken ongetwijfeld vragen door je hoofd. Hoe verloopt een proces? Wie neemt er welke rol op? En welke rechtbanken zetelen in het gerechtsgebouw van Gent? De glazen gevel symboliseert de transparantie van ons juridisch apparaat, en dat betekent dat ze regelmatig hun deuren opengooien voor bezoekers. Binnenkort kent het Gentse gerechtsgebouw geen geheimen meer voor jou. Geert Cheyns, ex-voorzitter van de politierechtbank, loodst je op een heldere en levendige manier doorheen gerechtsgebouw en rechtspraak. De rondleiding doorspekt hij met sappige anekdotes en interessante weetjes. Nieuwe inzichten over onze justitie doe je hier op uit eerste hand.

Praktisch

We spreken om 13.45u buiten vóór de inkomhal van het gerechtsgebouw af.

Sessies

 • do 20 juni '24
  14:00 - 17:00
  Gerechtsgebouw - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardprijs
  € 8
 • Reductieprijs
  € 6
  Voor studenten met een studentenkaart en een voltijds leerplan of voor mensen die in een moeilijke financiële situatie zitten.
 • Sociale prijs
  € 4
  Voor mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds en die niet in Gent, Merelbeke, Lochristi, Destelbergen en Melle wonen of voor werkzoekenden in en buiten Gent.
 • Kansentarief UiTPAS Regio Gent
  € 1,6

Begeleiding

Geert Cheyns

Ere-magistraat: hij was 8 jaar substituut procureur des konings, 25 jaar rechter in de…
Meer over Geert Cheyns